Cum a început lucrarea, descrierea ei, datele şi temele
Citeşte impresii ale participantelor la conferinţă.
Fotografii de la Întâlnirile Surorilor
Citiţi scrisorile trimiese de sora Valerie celor ce au participat la conferinţele noastre.
Semnează Cartea de Oaspeţi
 

Ultima întâlnire a surorilor...

...s-a desfăşurat în perioada 06 - 10 Octombrie 2003. Au fost prezente peste 50 de participante din România, Moldova, Ucraina, S.U.A. şi Canada.

A fost un timp binecuvântat în care, ca de obicei, surorile şi-au deschis inimile înaintea Cuvântului lui Dumnezeu şi unele faţă de altele. Sora Valerie Landolt (S.U.A.), a susţinut cea mai mare parte a programului de învăţătură, fiind „acompaniată" de sora Elizabeth Korsh (Canada). Subiectul principal a fost viaţa de rugăciune a soţiei pentru familia ei (pentru soţ, pentru copii), dar şi pentru relaţia ei personală cu Domnul. Din nou, au fost discutate chestiuni legate de gospodărie şi de sănătate - sfaturile sorei dr. Korsh fiind de un real folos tuturor. Comentarii ale surorilor găsiţi mai jos (clic aici).

Descrierea lucrării

Ideea acestor întruniri s-a născut cu mai mulţi ani înainte, ca o completare a pregătirii absolvenţilor Şcolii noastre biblice pentru lucrarea lui Dumnezeu.

Toţi ştim că este de mare preţ să avem oameni ai lui Dumnezeu care să ducă Evanghelia în orice loc, aşa încât lumea s-o audă şi să fie scăpată de pedeapsa iadului şi de o viaţă dominată de păcat. Este o binecuvântare când aceştia întemeiază biserici noi şi să le susţin prin învăţături sănătoase şi exemplul vieţii personale. Acesta este scopul Şcolii Biblice pentru Misionari; de aceea ne străduim să pregătim aceşti lucători. Dar lucrurile nu se încheie aici (odată cu absolvirea lor) şi nu sunt aşa simple cum par. Viaţa este complexă. Greutăţile sunt multe şi adesea, foarte mari. "Nu este bine ca omul să fie singur" - a zis Dumnezeu, şi apoi a făcut pentru bărbat un ajutor potrivit: o femeie care să-i stea alături, să-i fie sprijin, bucurie şi binecuvântare. Biblia spune că "o nevastă pricepută este un dar de la Domnul" şi "cine găseşte o nevastă bună găseşte fericirea; este un har pe care-l capătă de la Domnul" - Pr.19:14; 18:22.

Aceste conferinţe au fost intenţionate să vină în ajutorul soţiilor absolvenţilor şcolii biblice - să le ajute să devină ceea ce Dumnezeu vrea ca ele să fie pentru soţii lor, pentru copiii şi bisericile lor. Încă de la început însă, invitatele noastre au adus cu ele mai multe dintre prietenele lor. Aşa încât numărul participantelor a depăşit întotdeauna 45-50 de persoane de diferite vârste, căsătorite sau necăsătorite, implicate mai mult sau mai puţin direct în lucrarea Evangheliei, venite din Moldova, Ucraina, Rusia, România, dar şi din Elveţia, S.U.A. şi Canada.

Fiecare conferinţă are o temă principală care este prezentată şi dezbătută pe parcursul celor 5 zile ale întâlnirii. Surorile care susţin prelegerile au o experienţă bogată în umblarea cu Dumnezeu, alături de soţii lor pastori, misionari, etc. aşa încât sfaturile lor sunt pline de înţelepciune şi binecuvântare. Totul este făcut în spiritul celor scrise pe apostolul Pavel în Tit 2:3-5: "Spune că femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să înveţe pe alţii ce este bine, ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii; să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu." Întotdeauna sunt aduse în discuţie subiecte legate de viaţa de familie, de gospodărie, de creşterea copiilor, de sănătate, de purtarea femeii în societate şi în biserică.

După cum puteţi vedea şi în secţiunea "Impresii ale participantelor", aceste întâlniri se dovedesc a fi foarte folositoare pentru fiecare în parte.

Câteva amănunte în plus găsiţi în rapoartele de pe pagina în limba engleză. Faceţi un clic aici.

Istoria Conferinţelor

2000 octombrie
s. Valerie Landolt (U.S.A.)
s. Marsha Farley (U.S.A.) (invitat special)
Tema: Creşterea copiilor

2001 decembrie
s. Valerie Landolt (U.S.A.)
s. Linda Delmark (U.S.A.) (invitat special)
Tema: Inima femeii creştine

2002 octombrie
s. Valerie Landolt (U.S.A.)
s. Debbie Hardin (U.S.A.) (invitat special)
s. Rhonda Hamilton (Canada) (invitat special)
s. Elisabeth Korsh (Canada) (invitat special)
Tema: Roada Duhului în soţia creştină

2003 octombrie
s. Valerie Landolt (U.S.A.)
s. Elisabeth Korsh (Canada) (invitat special)
Tema: Viaţa de rugăciune a femeii

Înapoi la început

Impresii ale participantelor

Ideea de a păstra în scris impresii ale participantelor ne-a venit abia în al patrulea an de la începutul acestei lucrări. Ceea ce veţi citi în continuare sunt câteva din gândurile strânse după întâlnirea din octombrie 2003, dar vă asigurăm că exprimări asemănătoare de recunoştinţă, de bucurie şi binecuvântare au fost la încheierea fiecărei sesiuni, în cel mai greu moment: despărţirea...

În aceste zile Dumnezeu mi-a vorbit în multe lucruri pe care sper să le pot îndrepta de acum înainte: rugăciunea şi viaţa de familie. (Aurelia, România)

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a arătat cum să am o căsnicie fericită şi cum să depind de El în rugăciune, lucruri pe care nu le-am auzit decât aici şi aş dori mult să le aud şi la noi în Ucraina. Aici am auzit Evanghelia aşa cum o spune Dumnezeu. (Lucica, Ucraina)

Îi mulţumesc Tatălui Sfânt că m-a ajutat şi am putut învăţa din nou din Cuvântul Lui. Domnul să binecuvânteze surorile care ne-au învăţat. Aceste învăţături au făcut o schimbare în viaţa mea. M-au ajutat să fiu mai aproape de Dumnezeu; m-au învăţat cum să mă rog, cum să vorbesc cu Domnul. Îi mulţumesc şi Îl laud căci El este cu mine în veci. (Valea, Moldova)

A fost o mare binecuvântare pentru mine, să particip la aceste cursuri. Mă rog ca anul viitor să putem petrece mai mult timp împreună. Dumnezeu să răsplătească efortul surorilor din America, şi să le binecuvânteze familiile. (Cornelia Dumitru, Teleorman, România)

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a făcut parte şi mie de acest har; pentru că am aflat cum să am o căsnicie fericită împreună cu soţul şi cum să stau în rugăciune pentru el. Am înţeles că întâi Dumnezeu trebuie să facă această schimbare în inima mea. (Maria, Ucraina)

Domnul să binecuvinteze şi mai departe lucrarea cu surorile. (Sveta Stan, Moldova)

Sunt sigură că aţi "salvat" multe căsnicii. (Lucreţia Doboş, România)

Îl laud pe Tatăl meu din ceruri că mi-a dăruit timp (şi mi-a dăruit o femeie care să se îngrijească de copiii mei când sunt plecată) ca să pot să mă întâlnesc cu surorile mele în Domnul Isus Hristos. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a învăţat cum să fiu mai aproape de Domnul în rugăciune pentru familie. (Lidia, Ucraina)

În şcoala aceasta mult mi-a plăcut şi mi-a schimbat inima mea şi m-a făcut să fiu mai aproape de Domnul şi mai încredinţată în El. (Tania Rîbca, Moldova)

Orice lucru frumos Dumnezeu îl face la timpul potrivit, chiar dacă treci prin suferinţă începi să vezi că bunătatea Lui îţi este de ajuns. (Dorina Sass, România)

Este tare bine să fim aici atât de multe, să avem aceleaşi simţiri, acelaş duh bun. Ceea ce aud mă încurajează şi îmi sensibilizează inima, mă impulsionează să mă apropii de Dumnezeu aşa cum El vrea de la mine. Cred că este cel mai bun lucru care se poate face pentru nişte femei care Îl iubesc pe Domnul. Sper să mai fie astfel de întâlniri şi chiar de nu vor mai fi, începutul a fost făcut. (Gabi Naum, România)

Îi mulţumesc Domnului că a lucrat atât de minunat şi m-a ajutat să vin la întrunirea cu surorile, am aflat despre siguranţa mântuirii, despre cum să fii o soţie bună în căsătorie şi cred că tot ce am învăţat îmi va prinde bine şi la centrul de plasament unde lucrez. Îi sunt recunoscătoare Celui ce m-a creat, şi-L laud pentru că m-a ales pentru a răspândi şi spune tuturor despre dragostea Lui. Vă mulţumesc pentru lecţiile pe care ni le-aţi dat. Domnul să vă binecuvânteze vieţile şi familiile acolo unde veţi fi... Vreau, prin Harul Său, să ne mai întâlnim şi la anul... (Negru Svetlana, Moldova)

Cuvintele mele sunt prea sărace, mi-e greu să scriu! Dar ştiu un lucru: îl iubesc pe Dumnezeu! Aici e Dumnezeu. M-am hrănit din Dumnezeu aici şi vă mulţumesc pentru asta. Îmi doresc să ne vedem în fiecare an! (Gabi Mieth, România)

Dacă doriţi să scrieţi un comentariu legat de Conferinţa Surorilor sau de orice altă lucrare a Bisericii noastre, vizitaţi „Cartea de oaspeţi” a site-ului. Nu vă sfiiţi s-o faceţi, chiar vă rog. De asemenea, tot aici, puteţi citi ce păreri au alţii despre noi. Iar dacă doriţi să lansaţi o discuţie sau să participaţi la cele deja deschise, mergeţi la Forum.
Vă mulţumim.

Înapoi la început

Home | Biserica | Şcoala | Predici | Conferinţa | Tabăra | Forum | Foto