Scopul Taberei
Descrierea zonei
Facilităţi oferite
Rapoarte despre Tabără
Unde este Lunca Ilvei?
cum ajungi la lunca ilvei
Semnează Cartea de Oaspeţi
 
 
 
 
 
 
 

Tabăra de vară Lunca Ilvei

Scopul Taberei

Pe scurt, scopul taberei este de a aduce pe toţi cei care participă la o întâlnire reală cu Dumnezeu prin întâlnirea cu credincioşi dedicaţi şi prin studiul Bibliei. Avem dorinţa să organizăm programe care să fie o binecuvântare în primul rând de natură spirituală dar şi o încântare a sufletului, o relaxare a trupului, o destindere.

Anual, organizăm tabere de evanghelizare pentru copii care nu şi-au predat încă viaţa Domnului Isus. Susţinem activităţi sportive, distractive, dar şi cu caracter instructiv moral-religios (lecţii biblice, cântece, etc.). De asemenea, organizăm întâlniri de tineret, pentru lucrători, pentru surori şi pentru familişti. Din celelalte pagini ale site-ului (sau la adresa de mai jos) puteţi afla orarul acestora pe parcursul fiecărui an.

În măsura în care tabăra este liberă, o putem pune la dispoziţia altor grupuri, biserici sau organizaţii care vor să o folosească în acelaşi scop. Cei interesaţi ne pot căuta la:

Şcoala Biblică
Str. Valea Leşului 1040
427125 Lunca Ilvei
jud. Bistriţa Năsăud
România
Tel./fax 4-0722125894
Email: clic aici

Descrierea zonei (Ps.104:10,12)
cu colaborarea prof. Cornel Pop

După cum şi numele o spune, Lunca Ilvei se întinde de-a lungul văii râului Ilva, fiind prima din cele şase localităţi care îşi iau numele de la acesta. Suntem "cea mai de est" comună a judeţului Bistriţa Năsăud - când răsare soarele în judeţ, aici se arată întâi! În Transilvania, suntem situaţi în N-E, chiar aproape de graniţa vestică a judeţului Suceava, în munţii Bârgăului.

Suntem la munte, totuşi, nu suntem "în vârf de munte" (altitudinea reliefului variază între 600 şi 1450m). Mai exact, zona este depresionară, înconjurată de munţi, măguri, muncei şi dealuri bine conturate, aproape toate acoperite cu păduri de brad şi molid. În timpul verii, pâlcurile de fag şi mesteacăn întrerup verdele închis al coniferelor cu o nuanţă deschisă, mai caldă şi mai primitoare. Pantele sunt domoale, uşor accesibile şi deosebit de frumoase - mie îmi plac nespus de mult păşunile înverzite de pe ele şi clăile de fân. Culmile mai înalte oferă diverse vederi panoramice ale satului şi împrejurimilor. Peisajul este încântător: vara totul este verde; toamna este un amestec uimitor de galben, roşu, ruginiu şi verde; iarna totul este alb. Teritoriul comunei este străbătut de o reţea deasă de ape, cele mai multe din ele avându-şi izvoarele în hotarul Luncii. Sunt cunoscute mai multe izvoare de apă minerală – „borcut”, cum îi spun localnicii.

Pentru cei care înţeleg limbajul din cărţile de geografie, clima de aici este continental moderată. Primăvara şi vara predomină un aer de natură oceanică. Pentru noi ceilalţi, asta vine cam aşa: la soare este cald de te topeşti, dar la umbră, din cauza unui vânt care aproape niciodată nu încetează, vei simţi un aer rece şi umed. (Seamănă cu aburul acela care iese din congelator…) Temperatura medie a verii este în jur de 17°C, dar maxima poate ajunge până spre 25-27°C!! Iernile pot începe încă din octombrie şi se pot prelungi până la începutul lui mai, de obicei sunt bogate în zăpadă iar limita de temperatură este tot cam 25-27°C, dar sub zero! Asta v-o spun numai aşa, pentru cultura generală, pentru că oricum tabăra este deschisă doar vara, aşa că amatorii de schi pot veni numai pe cont propriu...

Istoria scrisă a localităţii îşi are începutul în jurul anilor 1730 când un anume Toma Miclăuş descindea din zona Maieru cu câteva capre ca să se stabilească aici. Încă din acei ani, până în sec. XIX, această zonă a fost graniţa de est a Imperiului Austro-Ungar şi multă vreme au fost staţionate aici trupe ale armatei. Se spune că, între alţii, şi împăratul Franz Iosef ar fi trecut pe aici, iar mai târziu, nemţii şi ruşii. Asta a fost mai demult, acum sunt aprox. 4000 de oameni în sat şi aprox. 1000 de gospodării, înşirate de-a lungul unui drum principal de vreo 10 km. şi a numeroase uliţe ce urcă din acesta de ambele părţi. Ocupaţiile predominante sunt creşterea animalelor şi prelucrarea lemnului. Nu sunt pe aici nici fabrici de coloranţi, nici de ciment sau hârtie, nici alte îmbâcsitoare de-astea deşi e drept, mai trec pe drum, din când în când, maşini…

Aerul este curat, este linişte, tabăra este situată într-o zonă izolată, lângă pădure, lângă un pârâu, auzi cântecul păsărelelor, etc. – ideal pentru o vacanţă.

Dacă vrei să vezi mai exact pe hartă unde este Lunca Ilvei, fă un click pe desenul de mai jos:


Înapoi la început

Facilităţi

Deocamdată avem:

Două dormitoare pentru 10, respectiv 20, de persoane
Sală de mese (terasă) pentru 80 persoane
Bucătărie mobilată (apă curentă, aragaz, frigider, vase, etc.)
Teren de volei (cu fileu)
Teren de fotbal (cu porţi)
Teren de baschet
Duşuri cu apă caldă (separat pentru băieţi şi fete)
Chiuvete şi WC-uri cu apă curentă
Curent electric

Se lucrează la definitivarea următoarelor:

Sală de conferinţe - se poate folosi, dar nu este "lux" ...încă
Mai multe dormitoare
Mai multe terenuri de joacă

În pagina FOTO găsiţi imagini cu toate acestea.

Înapoi la început

Ps.104:10,12 - Tu faci să ţâşnească izvoarele în văi, şi ele curg printre munţi. Păsările cerului locuiesc pe marginile lor, şi fac să le răsune glasul printre ramuri.

Rugaţi-vă pentru noi!
Vă mulţumim!

Home | Biserica | Şcoala | Predici | Conferinţa | Tabăra | Forum | Foto